Kesä on jälleen ihanasti mahdollistanut matkata ympäri kaunista Suomea niin lomapäiviä kuin etätyöpäiviä viettäen. Eilen kävin taas vain kääntymässä kotona. Kastelin sinnikkäät aloe verani ja nappasin postit mukaani. Kun tänään heräsin maaseudulta vanhempieni luota, istahdin pihatuoliin kissojen kanssa selaamaan postinippua ja joukossa olevaa Tradenomi-lehteä. Olen jo jonkin aikaa innostunut lukemaan tutkimuksia motivaatiosta & eri motivaatioteorioista ja ymmärtänyt näistä, kuinka tärkeää palaute ja kehuminen on motivaation sytyttämiseksi. Kun löysin lehdestä artikkelin nimeltä “Kehumalla kohti parempaa työelämää”, jossa vieläpä haastatellaan arvostamaani tutkijaa Saara Särmää, pysähdyin lukemaan ajatuksella.

 

Artikkelissa Särmä toteaa, että “Suomalainen palautekulttuuri  lähtee usein korjaamisesta. Ajattelemme herkästi, että palaute on yhtä kuin rakentava kritiikki. – Kehumiskulttuuri täytyy kääntää niin, että lähdemme vahvistamaan onnistumisia korjaamisen sijaan.”. Tästä olen täysin samaa mieltä. Vaikka se suomalaiselle välillä hassulta tuntuu, niin kehumisen ja positiivisen palautteen pitäisi olla luonnollinen osa arkipäiväistä työskentelyä. Olen kesän aikana monesti selän takana kehunut eventalaista työkaveriani Jasmiinaa, mutta nyt tuumasta toimeen ja kehutaampas Jasmiinaa ihan näin julkisestikin!

 

Eventa omistaa Tampereen keidasmaisessa Eteläpuistossa sijaitsevan ihanan kesäkahvila TÖNÖn liiketoiminnan ja olen itse tämän projektin projektipäällikkönä. Projektitiimissä kanssani tiiviimmin yhteistyötä tekee kahvilavastaavamme Jasmiina Servo. Jasmiinaa haluan kehua erityisesti hänen nopeasta reagointikyvystään, sydämmellisestä tavasta olla läsnä niin Eventan projektitiimille kuin palkatuille kesätyöntekijöillemme ja hänen kyvystä ottaa pelottomasti vastuulleen isoja kokonaisuuksia ja hoitaa nämä määrätietoisesti maaliin. Jasmiina on tänä kesänä osoittanut äärimmäisen hyvää kykyä toimia esimiehenä kesätyöntekijöillemme kuunnellen projektitiimin ohjeistuksia. Projektitiimissä olemme esimerkiksi pohtineet, kuinka saada kestyötekijöidemme työtunnit mahdollisimman tehokkaiksi hiljaisinakin päivinä ja kertoneet Jasmiinalle erilaisia toimenpiteitä, mitä hän voisi kahvilavastaavana laittaa käytäntöön. Hän on kuunnellut näitä projektitiimin toiveita herkällä korvalla, löytänyt itse näiden pohjalta parhaat tavat lisätä tehokkuutta ja toteuttanut näitä nopeasti ja vieläpä niin, että kesätyöntekijät ovat saaneet työskennellä rivakasti mutta ilolla. Kesätyöntekijämme ovatkin sanoneet, että TÖNÖ on paras kesätyöpaikka ikinä! Tämän kuultuani olin ikionnellinen ja haluankin nyt kehua erityisesti Jasmiinaa tästä saavutuksesta: kiitos, kun olet johtanut TÖNÖmme toimintaa ja työntekijöitä niin timanttisella otteella!

 

Jasmiinaa kehui Evantan Maria Eskola

 

 

Lähteet:

Ura. 8.3.2019. Kehumalla kohti parempaa työelämää. Luettu 5.7.2019.

https://uralehti.fi/ilmiot/kehumalla-kohti-parempaa-tyoelamaa/