Tämä kirjoitus on jatkoa Hannelen tekstiin Eventa Creativen reissusta keväiseen Amsterdamiin, johon kuului paikallisella Akatemialla työskentelyn lisäksi yksi yritysvierailu. Amsterdamissa saimme ilon vierailla online matkatoimisto TravelBirdin toimistossa ja kuulla tämän kahden hollantilaisen miehen perustamasta startupista yli 400 henkilön firmaksi kasvaneen yrityksen historiasta, työtavoista sekä työyhteisöstä.

Amsterdamin ytimessä sijaitseva TravelBird on vuonna 2010 Hollannissa Symen Jansman ja Dennis Klompalbertsin toimesta perustettu startup, joka menestyi ja laajensi toimintaansa nopeasti. Suomeen TravelBird saapui vuonna 2014 ja nykyään yritys toimii 10 eri maassa. TravelBird tarjoaa netissä eri teemoittain kustomoituja valmismatkapaketteja kohdemaidensa asiakkaille. Paketit ovat rajoitetun aPrintjan voimassa olevia kampanjoita ja matkatarjoukset vaihtuvatkin sivustolla päivittäin. TravelBird haluaa inspiroida asiakkaitaan ja tarjota heille kokemuksia, joita heidän ei tulisi heti itse mieleen etsiä.

TravelBirdin toimistolla meitä oli vastassa kaksi yrityksen Suomi-tiimin jäsentä, joten saimme kuulla yrityksestä suomeksi. Rento mutta tehokas ja todella työntekijälähtöinen työympäristö tekivät Eventalaisiin vaikutuksen, ja moni meistä olisi ollut valmis siirtymään TravelBirdin palkkalistoille vaikka saman tien!
TravelBirdin työympäristö muistutti paljon Proakatemiaa, kuukausittain heillä järjestetään mm. Prosemman ja Projektorin kaltainen tilaisuus, jossa käydään yhdessä läpi yhtiön lukuja sekä kuunnellaan jostakin toisesta yrityksestä saapunutta puhujaa. Lisäksi meitä inspiroi TravelBirdin kansainvälinen ilmapiiri ja modernit työtilat. Yrityksen työntekijät välittivät firmasta aidosti, ja se näkyi kaikessa.

Tällainen moderni työntekijälähtöinen työympäristö on Suomessakin kasvava trendi. Onnelliset työntekijät, jotka kokevat firman aidosti omakseen, eivätkä vain työpaikaksi ovat tehokkaita ja motivoituneita. Samalla mentaliteetilla toimivia yrityksiä tiedän Suomesta mm. Proakatemialla vierailleen Vincitin ja tyylikkäitä puhelinkoppeja toimistokäyttöön valmistava Frameryn. Tällainen muutos on selkeästi tapahtumassa työmaailmassa, ja nuoret yrittäjät ja startupit ovat tämän kehityksen kärjessä. TravelBirdillä vierailu sai monet Eventalaiset unelmoimaan vastaavanlaisen työympäristön luomisesta omaan yritykseensä tulevaisuudessa.

Eventa Creative Amsterdam

Haluan kiittää vielä koko tiimimme puolesta TravelBirdiä todella inspiroivasta vierailusta!

-Noora