Eventan poppoo pääsi vihdoin yhteiselle reissulle, kun kuun alussa suuntasimme kohti Hollantia. Matkan tavoite oli paikalliseen tiimiakatemiaan tutustuminen sekä turismin kurssin suorittaminen. Pääsimme myös yritysvierailulle paikalliseen online-matkatoimistoon, Travel Birdiin.

Ihastuttava Amsterdam teki vaikutuksen, sillä pieniä kanaalien reunustamia kujia kulkiessaan tuntui välillä siltä, kuin kävelisi suoraan tanskalaisen H.C. Andersenin saduissa. Etenkin poiketessaan vilkkaammilta, turistien kansoittamilta pääkaduilta, pääsi todelliseen tunnelmaan. Vilkkaammilla kaduilla riittä putiikkeja ja ruokapaikkoja, eikä nälkä päässyt reissulla yllättämään. Viikko olisi vierähtänyt pelkästään tätä menoa ihmetellen, mutta kalenteriin oli varattu aikaa myös työnteolle.

 

Team Academy Amsterdam

Heti alkuviikosta pääsimme tutustumaan paikalliseen Proakatemiaan, eli Team Academyyn. Osallistuimme oppimistuokioihin muiden mukana ja pääsimme mukaan paikallisen yrityksen toimeksiantoon. Toimeksianto on perusidealtaan sama, kuin meidän tekemät 12 tai 24 tunnin innovoinnit. Mielenkiintoiseksi toimeksiannon teki se, että opiskelijoilla on aik

aa tehdä sitä viisi viikkoa. Näin ollen toimeksianto oli pikemminkin kurssi, johon opiskelijat laittoivat enemmän aikaa koko tiimin kesken.

Opiskelutavoissa oli havaittavissa sekä eroja että yhtäläisyyksiä. Proakatemialla on mahdollista tehdä monta pienempää projektia, eikä ole tarkoitus keskittyä vain yhteen projektiin. Team Academylla tehdään yhtä projektia koko opiskeluaika. Yhteen projektiin keskittyminen on varmasti hyvä tapa silloin, kun opiskelijalla on jo valmiiksi liikeidea, jonka haluaa toteuttaa. Tämä mahdollistaa timanttisen liiketoiminnan kehittämisen ja työpaikan valmistumisen jälkeen. Pidän kuitenkin meidän mallista, jossa tiimin kesken tehdään erilaisia juttuja kokeillen ja virheistä oppien.

Team Academylla toteutetaan vuosittain reissun ulkomaille oman tiimin kesken. Nämä vuosittaiset matkat suuntaavat eri kohteisiin ja niitä varten on asetettu erilaisia rahatavoitteita. Ensimmäisenä vuonna tiimit suuntaavat johonkin Etelä-Euroopan maahan, toisen vuoden matka suuntaa Jenkkeihin ja kolmantena vuonna matkataan yhteen viidestä BRICS -maasta.

Viikon loppupuolella pääsimme kuulemaan toisen vuoden opiskelijoiden matkasta, jolta he olivat hiljattain palanneet. Tiimi oli viettänyt neljä viikkoa tutustuen San Franciscoon ja Silicon Valleyn yrityksiin. Matkalla he olivat päässeet verkostoitumaan ja tuomaan uusia ajatuksia omaan liikeideaan. Pidin erityisesti tästä kansainvälistä ilmapiiristä ja rohkeudesta tehdä bisnestä oman maan rajojen ulkopuolelle. Olen varma, että koko Eventan tiimi sai uutta intoa lähteä tekemään kansainvälisiä projekteja. Maailman rajat ovat auki, kun löytyy kielitaitoa ja rohkeutta.

Keukenhof, Lisse, Holland

Tulppaaniähky Keukenhofissa.

Kulttuuria ja kukkaloistoa

Kuten mainitsin, kalenterissa oli tilaa työnteolle, mutta paljon jäi tilaa myös kulttuuriin ja nähtävyyksiin tutustumiselle. Aurinkoisena tiistaina suuntasimme Keukenhofiin, joka on 32 hehtaarin tulpaanipuisto Lissen kunnassa. Tämä puisto on nähtävyys, jota turistit tulevat ihailemaan joka kevät maailman eri kolkista. Suoritimme turismin kurssiin liittyviä haastatteluja samalla, kun kiertelimme itse puistossa. Haastatteluiden ideana oli kerätä muutaman vierailijan kokemuksia tästä nähtävyydestä, jonka pohjalta teemme vertailua Suomessa toimivaan elämysturismia harjoittavaan tahoon.

Tropen museum, Amsterdam

Museon kolmessa kerroksessa riitti nähtävää, kuten myös itse rakennuksen arkkitehtuurissa.

Vierailu Tropen Museumissa oli äkisti tehty päätös lauantaiaamuna ennen paluumatkalle lähtöä. Päätös ei kaduttanut, sillä kaikki näyttelyt oli erittäin hyvin esille asetettuja ja mielenkiintoisia. Aleppon sodan runtelemasta kaupungista otetut kuvat vetivät mielen matalaksi, mutta myös koskettivat syvästi. Koska olen erittäin kiinnostunut ihmisistä ja kulttuurien vaikutuksesta toimintatapoihin, myös muut näyttelyt olivat vaikuttavia. Kolmessa kerroksessa olevia näyttelyihin keskittyy tunnin jos toisenkin. ‘Rythm&Roots’ -näyttely tutustutti kävijän syvemmin musiikin tyylilajista toiseen. Kiehtova ‘Body Art’ -näyttely kertoi tarinaa ihmisten tatuointien, lävistysten ja kulttuureihin liittyvien rituaalien pohjalta.

Kokonaisuudessaan reissu oli enemmän kuin onnistunut! Meidät otettiin oikein hyvin vastaan ja innokkaita tutustujia oli pitkin viikkoa. Olemme tiiminä toivottamassa Hollantilaiset tervetulleiksi Proakatemialle, jos he päättävät matkata Suomeen.

 

Kevätterveisin,

Hannele
Eventa 2.0

 

Lisätietoja:

Amsterdam Team Academy: https://teamacademy.nl/

Keukenhof Tulip Gaden: https://keukenhof.nl/en/

Tropen Museum: https://tropenmuseum.nl/en