Hei vaan kaikille! Ennen kuin aloitan kertomaan meidän viimeviikkoisesta seikkailustamme Bristolissa, tahdon kertoa kuka minä olen. Olen Kallion Hanna, Eventan tuleva jäsen – esipinkku. Meille esipinkuille tarjoutui tänä vuonna uskomaton mahdollisuus lähteä osalliseksi Summer Camppia, joka järjestettiin tällä kertaa Englannin Bristolissa. Saatuani kutsun, rohkaistuin lähtemään heti mukaan, vaikka aluksi en tuntenutkaan ketään ja olin myös ainut esipinkku.

kuva2

Tytöt lentokentällä

Reissuun lähti yhteensä 10 Proakatemialaista, joista 4 oli Eventasta, 5 Nosteesta ja 1 Motivesta sekä valmentajamme Hanna ja Veijo. Kaiken kaikkiaan meitä oli noin 35 opiskelijaa sekä valmentajaa Hollannin, Suomen ja Britannian tiimiyrittäjyyys kouluista. Ensimmäisenä päivänä meidät kuitenkin jaettiin tiimeihin, joissa oli kaikkien koulujen opiskelijoita viidestä seitsemään kappaletta. Tämän kokoinen ryhmä oli todella sopiva, ihan jo ottaen huomioon ravintolareissut ja kaiken muun aikataulusumplimisen. Päivät teimme töitä omissa tiimeissämme ja illalla kokoonnuimme aina kaikki yhdessä johonkin mukavaan ravintolaan.

Otimme jo ensimmäisenä päivänä mittaa toisista tiimeistä kaupunki suunnistuksen merkeissä. Kierrellessämme Bristolin kaikki nähtävyydet tutustuimme hyvin toisiimme ja saimme kuulla kuinka eri maiden tiimiyrittäjyys koulut eroavat toisistaan.

Tiistaina vierailimme jopa kuudessa eri yrityksessä, jotka liittyivät eri tavoin tulevaan toimeksiantoomme ja kestävään kehitykseen. Päivän päätteeksi saimme nähdä ja kuulla LitterARTIn antamaan haasteen, joka näkyy alla olevassa kuvassa.

kuva3

LitterArti toimeksianto

Keskiviikkona työskentelimme yliopistolla toimeksiannon parissa, saaden välissä inspiraatiota nauru joogasta ja oppeja YK:n kestävän kehityksen 17:sta päätavoitteesta. Nämä uudet kestävän kehityksen tavoitteet ovat jatkumo YK:n vuosituhattavoitteille, joidenka päämääränä on tehdä maailmasta parempi paikka meille kaikille. Se on mahdollista huomioimalla ympäristön, ihmiset, ihmisoikeudet ja talouden näkökulmat.

 

kuva4

The Blobal Goals

Torstaina jatkoimme vielä toimeksiannon toteutusta, kunnes illalla pääsimme pienelle veneristeilylle sekä viettämään viimeistä iltaa yhdessä. Perjantaiaamun esitykset olivat toinen toistaan parempia ja voittajan julkistuksen myötä kävimme vielä Motorola-kehityskeskustelun projekti tiimeissä sekä koko leirin kesken.

Leiri oli erittäin hieno kokemus ja kertoi jo paljon, millainen pinkku syksy tulee olemaan. Sain luotua paljon kontakteja ja ystäviä ympäri maailmaa.  Opin myös hieman siitä millaisia kulttuurieroja tiimityöskentelyssä voi olla, suomalaisten ollessa tunnetusti erittäin tehokkaita työskentelemään, joskus voi olla hieman vaikeaa ymmärtää miksi toiset haluavat ottaa liian rennosti ja jättää tehtävien teon viime tippaan. Pelkäsin myös ennen reissuun lähtöä kohtaavani jossain vaiheessa tilanteita, jossa oma kielitaitoni ei olisi riittävä, mutta onneksi saimme kiivettyä yli kaikista kielimuureista tavalla tai toisella.

 

kuva7

Kaupunkisuunnistuksella

kuva5

 

 

Suurin osa meistä lähti leirin päättyessä takaisin kohti Tamperetta, mutta minulle ja kolmelle toiselle akatemialaiselle jäi vielä kaksi päivää aikaa tutustua Englantiin ja paikalliseen kulttuuriin. Muut tytöt päättivät lähteä kohti Lontoon vilinää, mutta itse kävin vierailemassa entisellä työpaikallani Readingissä. Melkein kahden vuoden jälkeen oli erittäin mukava vaihdella kuulumisia sekä nähdä, että niin entisellä työnantajallani kuin työkavereillanikin oli kaikki mainiosti.

 

kuva8

Reading

kuva90

 

 

Bristol oli mukava kaupunki vierailla – voisinkin ajatella matkustavani taas uudelleen Englantiin. Toistamiseen en kuitenkaan enää menisi täysin samaan kaupunkiin, sillä turistina sen nähtävyydet ovat kaluttu erittäin nopeasti läpi. Seuraavasta tapaamisesta leiriläisten kanssa olikin jo puhetta ensi marraskuussa Budapestin Team for Learning tapahtumassa sekä tietenkin seuraavalla Summer Campilla joka järjestetään ensikesänä Hollannin pääkaupungissa Amsterdamissa!

dfhsdjkfksdgf

Mahtava Summer Camp porukka!

 

– Hanna Kallio