Hola todos! Olen viettänyt kevätlukukauteni täällä Espanjan rannikolla hieman pienemmässä espanjalaiskaupungissa, Castellón de la Planassa. Castellón sijaitsee Valencian maakunnan alueella, noin puolentoista tunnin matkan päässä Barcelonasta ja Valenciaan on matkaa alle tunnin verran. Olen ainoa suomalainen vaihto-oppilas täällä, muita vaihtareita on ympäri maailman niin Euroopasta, Aasiasta kuin Yhdysvalloistakin. Olen tykännyt olla ainoa suomalainen yliopistossamme, eikä ole haitannut yhtään, etten ole päässyt puhumaan suomea. Sitähän saa tehdä Suomessa ihan tarpeeksi.

13180870_10209585174050824_1952734435_n

Koska Castellón on tyypillinen espanjalainen pikkukaupunki, paikalliset ihmiset eivät juurikaan puhu englantia, eivätkä edes välttämättä ymmärrä sitä. Espanjan kielen taitoni onkin kehittynyt huimasti tämän lukukauden aikana ja olen oppinut paljon aidosta espanjalaisesta kulttuurista ja elämäntavoista.

Espanjalainen elämäntapa ei todellakaan ole yhtä kiireistä ja hektistä kuin Suomessa. Castellónissa vietetään esimerkiksi siestaa joka päivä, joka ei ole kovin tyypillistä isommissa Espanjan kaupungeissa. Pienemmissä kaupungeissa siesta on edelleen käytössä ja ihmiset oikeasti menevät kotiin nukkumaan muutamaksi tunniksi keskellä päivää. Tämän hidastempoisen elämäntavan huomaa myös koulunkäynnissä ja lukuisissa muissakin asioissa ja lähes kaiken voi kuitata sanomalla no pasa nada eli ei haittaa mitään, no stress. Täytyy kyllä myöntää, että näin rento elämäntyyli ei ole ihan oma juttu ainakaan pidemmällä tähtäimellä. Kuinka kaipaankaan Suomessa sitä, että asiat hoituvat ja ihmiset ovat täsmällisiä! On kuitenkin ollut mukavaa ottaa tämä kevätlukukausi hieman rennommin.

Vaihtoon lähtiessäni päätin myös, että haluan tehdä muutaman reissun myös Espanjan ulkopuolelle. Viimeisen kuukauden aikana olenkin ollut ihan mielettömällä reissulla Marokossa vaihtariystävieni kanssa ja Roomassa poikaystäväni kanssa. Täytyy kyllä sanoa, että matka Marokkoon oli yksi parhaista kokemuksistani ikinä! Näimme lukemattomia upeita paikkoja matkan varrella ja vietimme yhden yön Saharan autiomaassa telttaillen. Todellakin once in a lifetime experience. Muutama päivä sitten palasin kotiin upeasta, historiastaan tunnetusta Roomasta. Keski-Euroopasta on niin paljon helpompi matkustaa kuin Suomesta, ja mikä parasta, säästää kivasti lentokustannuksissa!

13223423_10209585176450884_743258900_o

Espanjassa asuminen on ollut minulle hieno kokemus, joka pian jo lähenee loppuaan. Kuukauden päästä olen jo matkalla takaisin kotiin Suomeen, mutta sitä ennen aion nauttia viimeisistä viikoista Espanjassa täysillä! Espanjalaiset ovat pääosin hyvin rakastavaa kansaa, ja sitä tulen ehdottomasti kaipaamaan myös Suomessa. ”Finnish personal space” on tuntematon käsite espanjalaisille, jotka vaihtavat suukot joka kerta tavatessaan ja halaavat aina tilaisuuden tullen!  Tulen kaipaamaan monia asioita Espanjassa, mutta odotan jo innolla, että pääsen takaisin töihin ja Akatemialle. Hasta luego! See you soon!

 

Muchos besos y abrazos,

Ella